obrazok zahlavie

Chrumkavé langoše

- s kečupom 
- so slovenskou smotanou 
- s cesnakom a slovenským syrom

Potrebujeme: 
500 g hladkej múky 
1 KL soli 
½ balenia kypriaceho prášku 
1 PL oleja 
20 g droždia 
140 g bieleho jogurtu 
250 ml slovenského mlieka 
olej na vyprážanie 

Na potretie: 
slovenskú kyslú smotanu 
slovenský strúhaný syr 
cesnak 

Postup: 
Múku, soľ a kypriaci prášok dôkladne premiešame v miske. V strede urobíme jamku, do ktorej nalejeme olej, rozdrobené droždie, jogurt a vlažné slovenské mlieko. Všetky suroviny dôkladne premiešame. Rukami vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na 8 častí. Každú časť cesta natiahneme do želanej veľkosti. Pečieme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Upečené langoše potrieme cesnakom, slovenskou kyslou smotanou a posypeme slovenským strúhaným syrom.