Potrebujeme:
1 kg bravčového pliecka
1 cibuľu
150 ml slovenskej smotany na varenie
soľ
čierne mleté korenie
drvenú rascu
4 PL plnotučnej horčice
4 PL kremžskej horčice
1 PL kryštálového cukru
olej
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na rezance, premiešame so soľou, čiernym korením a rascou. Na horúcom oleji ho chvíľu opražíme, aby sa zatiahlo a potom odstavíme. Vo výpeku z mäsa restujeme nakrájanú cibuľku až kým nie je sklovitá, potom pridáme cukor a necháme mierne skaramelizovať. Potom pridáme plnotučnú a kremžskú horčicu a chvíľu povaríme. Pridáme do omáčky mäso a dusíme na miernom ohni 30 minút, kým nie je mäso mäkké. Nakoniec prilejeme smotanu na varenie a dusíme ešte 5 minút. Podávame s knedľou alebo inou prílohou podľa želania.