obrazok zahlavie

Bravčové na horčici

Potrebujeme: 
1 kg bravčového pliecka 
1 cibuľu 
150 ml slovenskej smotany na varenie 
soľ 
čierne mleté korenie 
drvenú rascu 
4 PL plnotučnej horčice 
4 PL kremžskej horčice 
1 PL kryštálového cukru 
olej 

Postup: 
Bravčové mäso nakrájame na rezance, premiešame so soľou, čiernym korením a rascou. Na horúcom oleji ho chvíľu opražíme, aby sa zatiahlo a potom odstavíme. Vo výpeku z mäsa restujeme nakrájanú cibuľku až kým nie je sklovitá, potom pridáme cukor a necháme mierne skaramelizovať. Potom pridáme plnotučnú a kremžskú horčicu a chvíľu povaríme. Pridáme do omáčky mäso a dusíme na miernom ohni 30 minút, kým nie je mäso mäkké. Nakoniec prilejeme smotanu na varenie a dusíme ešte 5 minút. Podávame s knedľou alebo inou prílohou podľa želania.