obrazok zahlavie

Tvarohovo-jahodové palacinky

Potrebujeme na palacinky: 
500 ml slovenského mlieka 
150 g hladkej múky 
2 celé vajcia 
štipku soli 
1 PL práškového cukru 
250 ml oleja (do cesta) 
olej na palacinky 

Potrebujeme na plnku: 
125 g slovenského hrudkovitého tvarohu
1 balenie vanilínového cukru 
1 PL práškového cukru 
1 ČL citrónovej kôry
1 ČL citrónovej šťavy 
1 hrnček jahôd

Postup: 
Vo veľkej miske spolu zošľaháme mlieko, olej, cukor, soľ a vajcia. Postupne prisýpame múku a dôkladne šľaháme, aby nevznikli hrudky. Cesto necháme aspoň 20 minút postáť a potom znovu dôkladne premiešame. Na rozpálenej a jemne naolejovanej panvici tvarujeme tenké palacinky a opekáme ich do zlatista z obidvoch strán. Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, cukru, nastrúhanej citrónovej kôry a šťavy. Najlepšie, ak plníme ešte teplé palacinky. K nim podávame aj umyté a pokrájané jahody.