Potrebujeme na palacinky:
500 ml slovenského mlieka
150 g hladkej múky
2 celé vajcia
štipku soli
1 PL práškového cukru
250 ml oleja (do cesta)
olej na palacinky
Potrebujeme na plnku:
125 g slovenského hrudkovitého tvarohu
1 balenie vanilínového cukru
1 PL práškového cukru
1 ČL citrónovej kôry
1 ČL citrónovej šťavy
1 hrnček jahôd
Postup:
Vo veľkej miske spolu zošľaháme mlieko, olej, cukor, soľ a vajcia. Postupne prisýpame múku a dôkladne šľaháme, aby nevznikli hrudky. Cesto necháme aspoň 20 minút postáť a potom znovu dôkladne premiešame. Na rozpálenej a jemne naolejovanej panvici tvarujeme tenké palacinky a opekáme ich do zlatista z obidvoch strán.
Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, cukru, nastrúhanej citrónovej kôry a šťavy. Najlepšie, ak plníme ešte teplé palacinky. K nim podávame aj umyté a pokrájané jahody.