obrazok zahlavie

Sladké volské oči

Potrebujeme: 
300 g hladkej múky + trochu na pomúčenie dosky 
200 g slovenského masla 
100 g práškového cukru 
2 žĺtky 
1 KL citrónovej kôry 
slovenský smotanový jogurt 
1 balenie vanilkového cukru 
marhule 

Postup: 
Múku preosejeme s práškovým cukrom. Vypracujeme so zmäknutým, na kocky nakrájaným slovenským maslom, žĺtkami, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Zabalíme do fólie a necháme vychladnúť asi 30 minút. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Za pomoci formičiek na linecké pečivo vykrojíme kolieska. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C približne 10 minút. Necháme vychladnúť. Vychladnuté kolieska dochutíme slovenským smotanovým jogurtom a ozdobíme rozpolenými marhuľami.