obrazok zahlavie

Malinový dezert

Potrebujeme: 
200 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM 
180 ml smotany na šľahanie s SK OVÁLOM 
5 g želatíny (prášok) 50 g kryštálového cukru 
1 balíček vanilkového cukru 
Mäta na ozdobenie 

Na malinové pyré potrebujeme: 
400 g čerstvých malín 
30 g kryštálového cukru 

 Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 
Postup: 
Do misky nalejeme 2 PL vody a nasypeme želatínu, ktorú necháme rozpustiť a absorbovať vodu približne 5 minút. Mlieko, smotanu, cukor a vanilkový cukor zmiešame v hrnci a za občasného miešania na miernom ohni privedieme k varu. Ku teplej zmesi pridáme želatínu, poriadne rozmiešame a rozlejeme do malých pohárikov. Poháriky necháme v chlade približne 5 hodín. Pred podávaním si pripravíme malinové pyré. Maliny si rozpučíme s troškou cukru. Zamiešame a nalejeme navrch smotanového dezertu. Dezert ozdobíme malinami a lístkami mäty.