obrazok zahlavie

Malinová pena

Potrebujeme:
350 g malín
125 g kryštálového cukru
6 plátkov želatíny
6 PL malinovej šťavy
250 ml smotany na šľahanie
mätové lístky

Postup:
Maliny umyjeme, očistíme a necháme odkvapkať. Želatínu necháme napučať v studenej vode. Z 300 g malín si spravíme pyré. Želatínu mierne odkvapkáme a zmiešame s malinovou šťavou, pomaly zahrievame, kým sa želatína rozpustí. Následne pridáme malinové pyré. Zo smotany na šľahanie si vyšľaháme tuhú šľahačku, pričom väčšinu šľahačky primiešame k ovocnej zmesi. Zmesou naplníme dezertné poháre, ozdobíme zvyšnou šľahačkou, malinami a mätovými lístkami. Pred servírovaním necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.