obrazok zahlavie

Jahodové prekvapenie

Potrebujeme: 
800 g zemiakov 
1 ČL soli 
50 g krupice 
50 g škrobovej múčky 
100 g hrubej múky 
1 vajce 
rozpustené slovenské maslo 
práškový cukor 
jahody 
mätové lístky 

Postup: 
Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle. Primiešame hrubú múku, detskú krupicu, škrobovú múčku, nadrobno nasekané mätové lístky, soľ a vajce. Vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme valec, z ktorého odkrajujeme kusy široké približne 1 cm. Umyté jahody zapracujeme do cesta, vytvarujeme guľôčky. Varíme v osolenej vriacej vode, kým guľôčky nevyplávajú na povrch. Polejeme rozpusteným slovenským maslom.