obrazok zahlavie

Anjelský dezert

Potrebujeme: 
200 g jahôd 
práškový cukor 
2 vajcia 
60 g mäkkého slovenského masla 
250 ml slovenského mlieka 
60 g kryštálového cukru 
200 g hladkej múky 
1 KL citrónovej kôry 
1 balíček vanilkového cukru 
½ balíčka kypriaceho prášku 

Postup: 
Žĺtka vyšľaháme s maslom a cukrom do peny, potom primiešame citrónovú kôru a mlieko. Do zmesi pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zamiešame do cesta. Počas prípravy cesta zohrejeme prístroj na wafle, keď je už horúci, môžeme ho naplniť cestom a upiecť wafle do zlatohneda. Podávame posypané práškovým cukrom a posypané čerstvými umytými a pokrájanými jahodami.