obrazok zahlavie

Paradajkový krém

Potrebujeme: 
1 cibuľu 
1 strúčik cesnaku 
40 g slaniny 
1 PL olivového oleja 
400 ml hustého paradajkového pretlaku 
Mleté čierne korenie 
Soľ 
2 PL kryštálového cukru 
1 štipku mletého anízu 
200 ml slovenskej šľahačkovej smotany 
šalvia 
rozmarín 

Postup: 
Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici, potom k nej pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak a paradajkový pretlak. Okoreníme a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Primiešame šľahačkovú smotanu, hotovú polievku ešte dochutíme cukrom a soľou. Pri podávaní môžeme primiešať tvrdý syr alebo kyslú smotanu.