Potrebujeme:
200 g slovenského tvrdého syra
1 kg cukety
6 PL hladkej múky
2 cibule
3 vajcia
soľ
čierne korenie
čerstvé bylinky podľa chuti
slnečnicový olej
Postup:
Cuketu ošúpeme, prekrojíme a vydlabeme z nej jadierka. Nastrúhame ju nahrubo, osolíme a necháme asi 15 minút odstáť, potom ju dôkladne vyžmýkame. Tvrdý syr postrúhame a cibuľu nakrájame na malé kocky. Cibuľku opražíme na panvici na troche oleja dozlatista. Potom ju spolu so syrom zmiešame s cuketou. Do zmesi pridáme múku a vajcia a dôkladne premiešame, ochutíme soľou, čiernym korením a pokrájanými bylinkami. Na panvicu s rozohriatym olejom naložíme lyžicou menšie placky. Vypražíme ich z oboch strán do zlatohneda. Podávame samé alebo so slovenskou kyslou smotanou a čerstvými paradajkami.