obrazok zahlavie

Tekvicový tanier

Potrebujeme: 
 600 g očistenej tekvice na pečenie
olivový olej 
čierne korenie 
soľ 
med
ocot balsamico  
hrsť vlašských orechov 
šalát (napr. rukola) 
100 g mäkkého slovenského syra

Postup: 
Rúru si predhrejeme na 200°C. Tekvicu pokrájame na väčšie kocky, polejeme ju dvomi lyžicami olivového oleja, osolíme, okoreníme, premiešame a rozprestrieme na plech. Pečieme 20 minút, potom premiešame a pečieme ďalších 7-10 minút. Na dresing zmiešame 50 ml olivového oleja, 2 PL balsamico, 1 PL medu, soľ a korenie. Šalátové listy umyjeme, jemne osušíme a dáme do misky. Pridáme upečenú tekvicu, pokrájané orechy, natrhaný mäkký syr a dresing. Šalát jemne premiešame a môžeme podávať napríklad s čerstvou maslovou hriankou.