obrazok zahlavie

Mandľové chrumkanie

Potrebujeme: 
1 šálku ovsených vločiek 
1 šálku mandlí 
½ šálky strúhaného kokosu 
50 g slovenského masla 
¼ šálky medu/javorového sirupu 
¼ šálky sušených hrozienok alebo brusníc 

Postup: 
Ovsené vločky, mandle, roztopené maslo a med/javorový sirup spolu dobre premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a naň vysypeme pripravenú zmes. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Počas pečenie občas zmes premiešame, aby sa opiekla rovnomerne. Po 20 minútach pridáme kokos a sušené ovocie a dôkladne zamiešame do zmesi. Znovu pečieme asi 10 minút a potom necháme müsli dobre vychladnúť. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe, aby bola stále chrumkavá. Pri podávaní, pridáme do jogurtu podľa chuti.