obrazok zahlavie

Škoricová torta s medovníkmi

Na tortu potrebujeme:
2 hrnčeky ovsených vločiek
1/2 hrnčeka mandlí
3 vajcia
1/2 hrnčeka slovenského kyslého mlieka
1/2 hrnčeka hnedého cukru
1 ČL kypriaceho prášku
40 g brusníc

Na krém potrebujeme:
175 g mäkkého roztierateľného syra
100 g slovenského masla
100 g práškového cukru
2 ČL škorice

Postup:
Ovsené vločky a mandle rozmixujeme na múku. Pridáme kypriaci prášok, cukor, škoricu a opäť rozmixujeme. Následne primiešame vajcia, kyslé mlieko a brusnice. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C približne 20 až 25 minút. Korpus prerežeme priečne na dve časti a natrieme krémom. Krém si pripravíme tak, že slovenské maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Následne primiešame škoricu a postupne zapracujeme do krému aj syr. Krém prikryjeme druhou časťou korpusu. Celú tortu rovnomerne potrieme zvyšným krémom a pre vianočný vzhľad môžeme ozdobiť medovníkmi.