obrazok zahlavie

Orieškové košíčky

Potrebujeme: 
 Cesto: 
1,5 hrnčeka hladkej múky 
160 g slovenského masla 
0,5 hrnčeka práškového cukru 
1 vajce 
0,5 KL prášku do pečiva 
štipku soli 

 Plnka: 
200 g horkej čokolády 
100 ml slovenskej šľahačkovej smotany 
1 PL masla 
celé orechy
nasekané orechy
sezam
ľubovoľné zdobenie na koláčiky

Postup: 
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na dve hodiny do chladničky. Pripravíme si formičky, do ktorých natlačíme cesto tak, aby bola v strede priehlbinka. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 175°C asi 15 minút. Upečené ich opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť. Horúcou smotanou zalejeme rozlámanú čokoládu s maslom v miske a potom vymiešame hladkú čokoládovú plnku. Košíčky naplníme čokoládovou plnkou, posypeme nasekanými orieškami, celými orechami a inými dekoráciami podľa chuti a odložíme stuhnúť do chladničky.