obrazok zahlavie

Decembrová maškrta

Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
70 g zlatého klasu
100 g kryštálového cukru
500 ml slovenského mlieka
1 žĺtok
práškový cukor na posypanie
100 g slovenského masla
čerstvé jahody

Postup:
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do hrúbky približne 4 mm. Nakrájame ho na štvorce v rozmere 7 krát 7 cm, ktoré upečieme do zlatista v rúre predhriatej na 180 °C. Po dopečení necháme vychladnúť. Cukor rozmiešame v 400 ml slovenského mlieka a privedieme k varu. Do zvyšného mlieka zašľaháme žĺtok a zlatý klas. Zmes vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém. Krém necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému zamiešame zmäknuté slovenské maslo. Vychladnuté upečené cesto potrieme pudingovým krémom a pokryjeme ďalším štvorčekom cesta. Trochu krému môžeme dať aj na vrch. Posypeme práškovým cukrom. Podávame s čerstvými jahodami.