obrazok zahlavie

Zelená omeleta

Potrebujeme: 
1 PL slovenského masla 
4 vajcia 
50 g zelených fazuliek 
50 g hrachu 
soľ 
čierne korenie 
slovenské plnotučné mlieko 
strúhaný slovenský tvrdý syr 

Postup: 
Fazuľky a hrášok prepláchneme a osušíme. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme k nim trochu mlieka a vidličkou poriadne premiešame. Na veľkej panvici roztopíme maslo a vylejeme naň rozmiešanú vajíčkovú zmes. Potom už vajíčka nemiešame a horák na sporáku nastavíme na najnižšiu intenzitu. Vrchnú stranu vajíčok rovnomerne posypeme strúhaným syrom, fazuľkami a hrachom. Osolíme, okoreníme a prikryjeme panvicu pokrievkou. Pomaly dusíme, až kým nie je vajíčko spravené a fazuľky s hráškom mäkké. Pri servírovaní zrolujeme omeletu a prekrojíme ju na polovicu a tak uložíme na tanier. Môžeme podávať posypané strúhaným tvrdým syrom.