obrazok zahlavie

Šunkovo - syrové slimáčiky

Potrebujeme:
400 g lístkového cesta
200 g strúhaného slovenského syra
250 g šunky nakrájanej na plátky
3 PL slovenskej pochúťkovej smotany
kečup podľa chuti
soľ
mleté čierne korenie
červenú papriku podľa chuti
oregano
1 vajce na potretie

Postup:
Cesto rozvaľkáme natenko na dlhý, široký pás. Kyslú smotanu a kečup zmiešame, zmesou potrieme cesto. Ochutíme soľou, korením a oreganom. Navrch poukladáme šunku a posypeme strúhaným syrom. Cesto zvinieme po dĺžke do rolády a necháme chladiť asi hodinu v chladničke. Nakrájame na plátky hrubé asi 1cm. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 200 °C. 

TIP: pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvo nasekanou pažítkou.