obrazok zahlavie

Krémová cícerová polievka

Potrebujeme: 
2 bobkové listy 
2 strúčiky cesnaku 
1 šálku sušeného cíceru 
soľ 
3 PL olivového oleja 
1 šalotku 
¼ šálky slovenskej smotany na varenie 
mleté čierne korenie 
tymián 
1 mrkvu 
rozmarín na ozdobenie 
slaninu 

Postup: 
Cícer si cez noc namočíme do vody. Pred varením vodu scedíme, zalejeme čerstvou vodou, pridáme bobkové listy, cesnak a tymián. Cícer uvaríme domäkka. V ďalšom hrnci orestujeme šalotku a nakrájanú mrkvu. Následne pridáme cícer a približne štyri šálky vody, v ktorej sa cícer varil. Dochutíme korením, soľou a tymiánom. Povaríme asi 30 minút a rozmixujeme dohladka. Pridáme slovenskú smotanu na varenie a necháme krátko prejsť varom. Slaninku nakrájame a opražíme na samostatnej panvici. Hotovú polievku ozdobíme slaninkou a vetvičkou rozmarínu.