obrazok zahlavie

Hríbovo-kapustová polievka

Potrebujeme: 
 2 kg kyslej kapusty 
250 g zemiakov 
250 g mrkvy 
70 g petržlenu 
150 g cibule 
50 g hladkej múky 
100 g masti 
150 g sušených húb 
 soľ 
korenie 
cestoviny do polievky 
podľa chuti slovenskú kyslú smotanu 
petržlenovú vňať 
kôpor 

Postup: 
Zo sušených húb pripravíme vývar. Kyslú kapustu prepláchneme, zalejeme časťou vývaru, pridáme masť a nastrúhanú zeleninu. Dusíme 10 až 15 minút. Do precedeného vriaceho hubového vývaru pridáme kyslú kapustu, zeleninu, petržlenovú vňať, kôpor, huby a múku, ktorú sme povarili v troške vývaru. Osolíme a varíme približne 10 minút. Zatiaľ si v osobitnom hrnčeku uvaríme cestoviny do polievky v posolenej vriacej vode. Pred servírovaním pridáme uvarené cestoviny a dochutíme slovenskou kyslou smotanou.