obrazok zahlavie

Hrášková polievka

Potrebujeme: 
400 g hrachu 
1 cibuľu 
4 stredne veľké zemiaky 
trochu slovenskej smotany na varenie 
olivový olej 
sušený cesnak 
soľ 
korenie 
nasekaný kôpor 

Postup: 
Skôr ako začneme variť, hrach namočíme na niekoľko hodín vo vode. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Nakrájanú cibuľu opražíme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme hrach a trochu posmažíme. Pridáme ošúpané a nakrájané zemiaky. Zalejeme vodou. Osolíme a pridáme sušený cesnak. Hrniec zakryjeme pokrievkou a necháme variť. Pridáme trochu smotany, okoreníme a necháme krátko prejsť varom. Pred servírovaním posypeme čerstvým kôprom. Podávame s opečeným chlebom.