obrazok zahlavie

Fazuľová polievka s klobásou

Potrebujeme: 
200 g bielej fazule 
1 cibuľu 
100 g paradajkového pretlaku 
2 zemiaky 
2 PL hladkej múky 
údenú klobásu 
slovenskú kyslú smotanu 
olej 
soľ 
petržlenovú vňať
čili 

Postup: 
Fazuľu namočíme deň vopred do vody. Na druhý deň zlejeme, prilejeme čerstvú vodu a fazuľu dáme variť. Pridáme ošúpanú cibuľu, ošúpané zemiaky nakrájané na kocky, paradajkový pretlak a nakrájanú klobásu. 
Varíme približne 25 minút. Z múky a oleja si spravíme zápražku, ktorú prilejeme do polievky. Krátko povaríme. Osolíme a okoreníme. Dochutíme petržlenovou vňaťou. 

 P. S. Ak ste skutoční fajnšmekri, na záver si do polievky primiešajte slovenskú kyslú smotanu. Tí odvážnejší z vás môžu skúsiť aj čili.