obrazok zahlavie

Závitky so slaninkou

Potrebujeme: 
600 g bravčového stehna bez kosti 
3 PL pokrájaných sušených paradajok
tri hrste špenátových listov 
1 PL slovenského masla 
80 g slaniny 
slovenský krémový syr 
2 strúčiky cesnaku 
mleté čierne korenie 
soľ 

Postup: 
Bravčové stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie plátky. Jednotlivé plátky mäsa veľmi jemne naklepeme, aby bolo mäso jemnejšie. Potom ho osolíme a okoreníme podľa chuti. Maslo roztopíme na panvici, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a jemne opražíme. Potom pridáme na panvicu aj opláchnuté špenátové listy. Pražíme pár minút, kým sa špenát nespečie o polovicu. Na pripravené plátky mäsa postupne natrieme za lyžicu špenátu, naň krémový syr a nakoniec za čajovú lyžičku pokrájaných sušených paradajok. Mäsá zrolujeme, zabalíme do plátkov slaniny a upevníme špajdľami alebo špáradlami. Závitky vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a pečieme na 180 °C asi 35 minút. Potom plech odokryjeme a pečieme ďalších 5-10 minút do chrumkava. Podávame napríklad s opečenými zemiakmi.