Potrebujeme:
600 g bravčového stehna bez kosti
3 PL pokrájaných sušených paradajok
tri hrste špenátových listov
1 PL slovenského masla
80 g slaniny
slovenský krémový syr
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Bravčové stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie plátky. Jednotlivé plátky mäsa veľmi jemne naklepeme, aby bolo mäso jemnejšie. Potom ho osolíme a okoreníme podľa chuti. Maslo roztopíme na panvici, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a jemne opražíme. Potom pridáme na panvicu aj opláchnuté špenátové listy. Pražíme pár minút, kým sa špenát nespečie o polovicu. Na pripravené plátky mäsa postupne natrieme za lyžicu špenátu, naň krémový syr a nakoniec za čajovú lyžičku pokrájaných sušených paradajok. Mäsá zrolujeme, zabalíme do plátkov slaniny a upevníme špajdľami alebo špáradlami. Závitky vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a pečieme na 180 °C asi 35 minút. Potom plech odokryjeme a pečieme ďalších 5-10 minút do chrumkava. Podávame napríklad s opečenými zemiakmi.