Potrebujeme:
8 zemiakov
4 vajcia
slovenskú kyslú smotanu
šampiňóny
mrkvu
cesnak
soľ
bylinky podľa chuti
slovenský syr na zapekanie
trochu oleja
Postup:
Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Šampiňóny umyjeme, očistíme a nakrájame. Syr nastrúhame nahrubo. Pekáč vymastíme olejom. Na spodok naukladáme nakrájané zemiaky. Pokryjeme vrstvou šampiňónov a mrkvy, na ktoré opäť rovnomerne navrstvíme zemiaky. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Smotanu vymiešame s vajcami a pretlačeným cesnakom. Osolíme podľa chuti. Zemiakovú vrstvu pokryjeme smotanovou zmesou a posypeme nahrubo nastrúhaným slovenským syrom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 45 minút.