obrazok zahlavie

Zapekané zemiaky

Potrebujeme: 
8 zemiakov 
4 vajcia 
slovenskú kyslú smotanu 
šampiňóny 
mrkvu 
cesnak 
soľ 
bylinky podľa chuti 
slovenský syr na zapekanie 
trochu oleja 

Postup: 
Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Šampiňóny umyjeme, očistíme a nakrájame. Syr nastrúhame nahrubo. Pekáč vymastíme olejom. Na spodok naukladáme nakrájané zemiaky. Pokryjeme vrstvou šampiňónov a mrkvy, na ktoré opäť rovnomerne navrstvíme zemiaky. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Smotanu vymiešame s vajcami a pretlačeným cesnakom. Osolíme podľa chuti. Zemiakovú vrstvu pokryjeme smotanovou zmesou a posypeme nahrubo nastrúhaným slovenským syrom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 45 minút.