obrazok zahlavie

Pečené krumpľové placky

Potrebujeme: 
300 g zemiakov 
10 PL jemných ovsených vločiek 
5 PL špaldovej múky 
slovenský tvrdý syr 
1 vajíčko 
kúsok póru 
1 strúčik cesnaku 
majoránku, čerstvú bazalku alebo iné bylinky 
soľ 
korenie 
olivový olej 
slovenskú kyslú smotanu 

Postup:
Očistené zemiaky postrúhame a pridáme k nim ovsené vločky, zamiešame a necháme chvíľu postáť, aby sa vločky nasiakli. Potom pridáme vajíčko, na kolieska nakrájaný a orestovaný pór alebo cibuľu, cesnak, bylinky, korenie, soľ, múku podľa potreby a nastrúhaný slovenský tvrdý syr, aby vznikla kompaktná hmota. Na plech uložíme papier na pečenie a lyžicou robíme placky. Placky pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 200 °C. Pečieme 15 minút a potom placky otočíme, znížime teplotu a dopečieme dozlatista. Podávame so slovenskou kyslou smotanou.