Potrebujeme:
300 g zemiakov
10 PL jemných ovsených vločiek
5 PL špaldovej múky
slovenský tvrdý syr
1 vajíčko
kúsok póru
1 strúčik cesnaku
majoránku, čerstvú bazalku alebo iné bylinky
soľ
korenie
olivový olej
slovenskú kyslú smotanu
Postup:
Očistené zemiaky postrúhame a pridáme k nim ovsené vločky, zamiešame a necháme chvíľu postáť, aby sa vločky nasiakli. Potom pridáme vajíčko, na kolieska nakrájaný a orestovaný pór alebo cibuľu, cesnak, bylinky, korenie, soľ, múku podľa potreby a nastrúhaný slovenský tvrdý syr, aby vznikla kompaktná hmota.
Na plech uložíme papier na pečenie a lyžicou robíme placky. Placky pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 200 °C. Pečieme 15 minút a potom placky otočíme, znížime teplotu a dopečieme dozlatista. Podávame so slovenskou kyslou smotanou.