Potrebujeme:
500 g bravčové mäsa (napríklad pliecko)
750 g kyslej kapusty
2 KL soli
1 KL mletej červenej papriky
1 KL čerstvo mletého čierneho korenia
500 ml slovenskej smotany na varenie s
SK OVÁLOM 2 ks cibule
3-4 bobkové listy
zopár guľôčok nového korenia a borievok
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Maslo roztopíme vo veľkom hrnci a speníme cibuľu posekanú na malé kúsky. Pridáme mäso pokrájané na kocky a podusíme. Kapustu zatiaľ zlejeme zo šťavy a jemne opláchneme, šťavu si uchováme pre prípadné neskoršie dochutenie. K mäsu pridáme všetky koreniny, podusíme a primiešame aj kapustu. Podlejeme vodou a varíme domäkka. Keď je kapusta aj mäso mäkké, pridáme smotanu na zahustenie. Ak sa nám zdá sedegín málo sladký, prilievame po troškách šťavu z kapusty. Podávame s knedľou alebo chlebíkom.