obrazok zahlavie

Nedeľný segedínsky guláš

Potrebujeme: 
500 g bravčové mäsa (napríklad pliecko) 
750 g kyslej kapusty 
2 KL soli 
1 KL mletej červenej papriky 
1 KL čerstvo mletého čierneho korenia 
500 ml slovenskej smotany na varenie s SK OVÁLOM 
2 ks cibule 
2 PL slovenského masla s SK OVÁLOM 
3-4 bobkové listy 
zopár guľôčok nového korenia a borievok 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Maslo roztopíme vo veľkom hrnci a speníme cibuľu posekanú na malé kúsky. Pridáme mäso pokrájané na kocky a podusíme. Kapustu zatiaľ zlejeme zo šťavy a jemne opláchneme, šťavu si uchováme pre prípadné neskoršie dochutenie. K mäsu pridáme všetky koreniny, podusíme a primiešame aj kapustu. Podlejeme vodou a varíme domäkka. Keď je kapusta aj mäso mäkké, pridáme smotanu na zahustenie. Ak sa nám zdá sedegín málo sladký, prilievame po troškách šťavu z kapusty. Podávame s knedľou alebo chlebíkom.