obrazok zahlavie

Domáca sekaná v rýchlom lístkovom cestíčku

Na rýchle lístkové cesto potrebujeme: 
250 g slovenského masla 
400 g hladkej múky 
slovenské mlieko 
soľ 

Na sekanú potrebujeme: 
800 g mletého mäsa 
150 g strúhanky 
2 strúčiky cesnaku 
1 menšiu cibuľu 
6 vajec 
1 PL mletej červenej papriky 
bylinky 
soľ 
mleté čierne korenie 
petržlenovú vňať 

Postup: 
Slovenské maslo necháme približne 30 minút vychladiť v mrazničke. Múku preosejeme, osolíme a nastrúhame do nej slovenské maslo. Postupne pridávame slovenské mlieko a vypracujeme cesto. Cesto odložíme na 30 minút do chladničky. Štyri vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a necháme vychladnúť. Mäso dôkladne premiešame, pridáme surové vajce, strúhanku, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, korenie, soľ a nasekané bylinky. Zo zmesi za pomoci alobalu vytvarujeme plát, do ktorého stredu poukladáme uvarené vajíčka, a zavinieme ho. Pečieme na vymastenom plechu v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 minút. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto, na ktoré uložíme mierne vychladnutú sekanú. Cesto zavinieme, potrieme vajíčkom a pečieme približne ďalších 15 až 20 minút. Upečenú sekanú ozdobíme petržlenovou vňaťou.