obrazok zahlavie

Tiramisu do ruky

Potrebujeme: 
250 g mascarpone 
250 g slovenského jemného tvarohu 
1 PL medu 
1 balík vanilkového cukru 
1 balík dlhých piškót 
4 PL vaječného likéru 
50 ml silnej kávy 
50 g horkej čokolády 
kakao 

Postup: 
Mascarpone premiešame s vaječným likérom a potom mixérom vyšľaháme s tvarohom. Nakoniec do krému primiešame vanilkový cukor a med. V horúcej káve roztopíme na kúsky pokrájanú horkú čokoládu a potom do tejto zmesi máčame prepolené dlhé piškóty. Pripravíme si 6 dezertných pohárov. Na dno každého uložíme dve polovice namočenej piškóty, na ne navrstvíme krém a znovu piškóty a tak podobne až kým sa nám neminú ingrediencie alebo miesto v pohároch. Hotové poháre dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním posypeme štedrou dávkou kakaa.