obrazok zahlavie

Lesné vafle

Potrebujeme:
150 ml slovenského mlieka
3 vajcia
175 g hladkej múky
7 PL oleja
1 PL kryštálového cukru
2 KL kypriaceho prášku
½ KL soli
smotanu na šľahanie
lesné ovocie
práškový cukor

Postup:
Všetky suché ingrediencie vymiešame v miske. Bielky oddelíme od žĺtkov, pričom z bielkov ušľaháme sneh. K suchým ingredienciám pridáme olej, mlieko, žĺtky a vyšľaháme hladké cesto. Na záver do cesta primiešame sneh. Pečieme vo vaflovači asi 5 až 7 minút. Zo smotany vyšľaháme šľahačku. Vafle posypeme práškovým cukrom. K lesnému ovociu pridáme trochu vody a krátko zohrejeme na miernom plameni. Vafle dochutíme šľahačkou a zmesou lesného ovocia.