obrazok zahlavie

Kokosová maškrta

Na cesto potrebujeme: 
250 g práškového cukru 
300 g hladkej múky 
1 vajce 
50 g slovenského masla 
250 ml slovenského mlieka 
2 PL medu 
1 balenie kypriaceho prášku 
kôru z 1 citróna 

Na plnku potrebujeme: 
500 ml slovenskej smotany na šľahanie 
100 g jahodovej marmelády 

Na polevu potrebujeme: 
200 g slovenského masla 
250 g práškového cukru 
200 ml slovenského mlieka 
3 PL preosiateho kakaa 
čokoládu s vysokým obsahom kakaa 
strúhaný kokos 

Postup: 
Vajce vymiešame s cukrom. Pridáme k preosiatej múke zmiešanej s kypriacim práškom. Pridáme taktiež med a citrónovú kôru. Slovenské mlieko zmiešame s rozpusteným maslom. Zapracujeme do cesta. Vymiešame mixérom. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne nanesieme na plech. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 12 minút. Po vychladnutí nakrájame. Kým koláč chladne, pripravíme si plnku. Zo smotany na šľahanie si spravíme hustú šľahačku. Pripravíme si aj polevu tak, že na miernom ohni zmiešame slovenské mlieko, slovenské maslo, práškový cukor, kakao a čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Jednotlivé kúsky koláča namáčame v hotovej poleve a následne obalíme v strúhanom kokose. Kúsky koláča priečne prerežeme, natrieme jahodovou marmeládou a potrieme šľahačkou. Zakryjeme odkrojenou časťou koláča.