obrazok zahlavie

Januárové jablká

Potrebujeme: 
jablká 
vanilkový puding 250 ml 
slovenského mlieka 
cukor 
škoricu 
vlašské orechy 
vanilkový cukor 
hrozienka 

Postup: 
Pudingový prášok rozmiešame v 100 ml slovenského mlieka. Pridáme cukor podľa chuti. Zvyšné mlieko privedieme k varu. Pudingovú zmes prilejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka. Uvaríme redší puding. Z jabĺk odrežeme vrchy a vydlabeme vnútro. Časť vydlabaného vnútra premiešame s vanilkovým cukrom, nasekanými orechmi a hrozienkami. Zmesou naplníme jablká, ktoré zakryjeme odrezanými vrškami. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 minút. Servírujeme s vanilkovým pudingom. Môžeme ozdobiť vanilkovým luskom.